Onze cleanrooms

Baanbrekers Cleanroom Services beschikt over drie cleanrooms. Twee cleanrooms zijn gecertificeerd (EN ISO 13.485:2012) en gecompartimenteerd. In deze cleanrooms verrichten onze goed opgeleide medewerkers allerlei stof- en kiemgevoelige werkzaamheden. De derde niet-gevalideerde cleanroom zetten wij in als schone productieruimte voor iets minder stof- en kiemgevoelige productieprocessen. Denk hierbij aan het vervaardigen van operatiedoeken.

Geconditioneerde omstandigheden
Bij de cleanrooms van Baanbrekers Cleanroom Services staan gladde wanden, harde vloeren, een perfecte luchtbehandeling (vochtigheid, temperatuur en samenstelling), strenge procedures en gedisciplineerde en goed opgeleide medewerkers borg voor een uitstekende en ultraschone behandeling van uw producten.

ISO-klasse 7
De twee gecertificeerde cleanrooms van Baanbrekers Cleanroom Services voldoen aan ISO-klasse 7. Dit houdt in dat er per kubieke voet niet meer dan 10.000 stofdeeltjes van 0,5 micrometer aanwezig zijn. Vertaald naar kubieke meters komt dit neer op 352.000 stofdeeltjes van 0,5 micrometer per kubieke meter.

Cleanroommanagement
Cleanroommanagement is van cruciaal belang bij stof- en kiemgevoelige werkzaamheden. Speciale procedures en werkbeschrijvingen, hygiënische maatregelen, schoonmaakprogramma’s, gescheiden goederen- en personensluizen en een overdruk in de werkruimte verkleinen het risico van eventuele contaminatie met stof of kiemen. Continu wordt gemeten of de ruimte nog steeds aan de eisen voldoet.

Aangesloten bij de VCCN
Om ervaringen uit te wisselen en er zeker van te zijn dat wij werken volgens de meest moderne cleanroommethoden is Baanbrekers Cleanroom Services aangesloten bij de Vereniging Contamination Control Nederland (VCCN).